Αναβατήρας μεταφοράς τροφίμων για εφοδιαστική αλυσίδα

8 Ιανουαρίου, 2024

Ένα καινοτόμο σύστημα μεταφοράς σχεδιάστηκε από την εταιρεία AGUDIO για να φέρει την επανάσταση στον κλάδο των αλυσίδων εφοδιασμού. Η Ιταλική εταιρεία Melinda Apples, εντάσσει στα μέσα παραγωγής της έναν υπερσύγχρονο αναβατήρα μεταφοράς προϊόντων, ειδικά σχεδιασμένο για τη βελτίωση της διαδικασίας διανομής των αγαθών.

Ο αναβατήρας με αποσυμπλεκόμενες καμπίνες της LEITNER, μεταφέρει τα φορτία με τα μήλα Melinda αδιάκοπα στις αποθήκες της εταιρείας, διανύοντας απόσταση 1,3 χιλιομέτρων και εξοικονομώντας τουλάχιστον 6.000 διαδρομές με φορτηγά ετησίως. Έτσι μειώνεται σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα καθώς μειώνονται οι εκπομπές CO2.

Οι καμπίνες LEITNER που κλείνουν και ανοίγουν στους σταθμούς με αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρικών θυρών, προστατεύουν το περιεχόμενο που μεταφέρουν, ενώ οι διαδικασίες της φόρτωσης και της εκφόρτωσης γίνονται αυτόματα, χωρίς να απαιτείται χειρωνακτική εργασία.

Ο τελικός σταθμός ο οποίος θα διαθέτει ανελκυστήρα ύψους 26 μέτρων, σχεδιάστηκε για να ενώνει τα διαφορετικά επίπεδα εντός των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, βελτιώνοντας περαιτέρω την αυτοματοποίηση και την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Η Monte Noulikas, αποκλειστικός συνεργάτης της LEITNER για την Ελλάδα και την Κύπρο, αναλαμβάνει την εγκατάσταση αντίστοιχων έργων, που έχουν στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας παραγωγής των επιχειρήσεων, αλλά και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Go top