Διασυνδεση με αναβατηρα Leitner στο Μαυροβουνιο

29 Σεπτεμβρίου, 2023

Από τη θάλασσα στο βουνό σε 11 λεπτά

Ένα τεχνολογικό θαύμα εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 στο Κοτόρ του Μαυροβουνίου. Ο νέος αναβατήρας που κατασκεύασε η Leitner πρόκειται για ένα πρωτοφανές, έργο από δομική και λειτουργική άποψη, ενώ αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα βιώσιμης κινητικότητας.

Η δυνατότητα μεταφοράς του είναι 1.200 άτομα την ώρα, ενώ διανύει μία απόσταση απευθείας από τη θάλασσα στο βουνό τεσσάρων χιλιομέτρων κατά μήκος, διασχίζοντας 1.316 μέτρα. Ακόμα, ο αναβατήρας, ενώνει την παραλιακή πόλη Κοτόρ με το εθνικό πάρκο Lovćen, απόσταση που απαιτεί 45 λεπτά οδήγηση, σε μόλις 11 λεπτά και έτσι συμβάλει θετικά στην αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου της περιοχής και τη μείωση των εκπομπών CO2. 

Συγκεκριμένα, το τελεφερίκ διαθέτει 48 καμπίνες τύπου Diamond-EVO, καθίσματα τα οποία διαθέτουν μία πολυτελή ξύλινη επένδυση και σύστημα φωτισμού για χρήση τη νύχτα. Ακόμα, η τεχνολογία LEITNER DirectDrive, προσφέρει πλεονεκτήματα όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας, την εύκολη συντήρηση και τη μείωση του θορύβου, ενώ η χρήση του μετατροπέα συχνότητας LeitDrive, εγγυάται υψηλή απόδοση της τάξης του 96%, εξασφαλίζοντας ενεργειακή βιωσιμότητα.

Ακόμα και αν οι προκλήσεις ήταν πολλές, όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες κατά την περίοδο κατασκευής, το υψόμετρο, την μικρή διαδρομή, την κλίση 45° και την αυξημένη εφελκυστική δύναμη του συρματόσχοινου (περίπου 120 τόνοι), η Leitner ανταποκρίθηκε με επιτυχία και το έργο παραδόθηκε εντός χρονοδιαγράμματος.

Αυτή η μοναδική βιώσιμη λύση μεταφοράς, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε κάθε επιβάτη να θαυμάσει το φυσικό τοπίο της περιοχής, ενώ λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης άλλων περιοχών για τη δημιουργία εναέριων διαδρομών, με την καινοτομία της LEITNER. 

Η Monte Noulikas είναι πιστή συνεργάτης της Leitner και αναλαμβάνει αντίστοιχα έργα με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που κατέχει. Πολλές περιοχές και μνημεία σε όλη την Ελλάδα τα οποία είναι δυσπρόσιτα μπορούν να έρθουν πιο κοντά στους επισκέπτες με την εγκατάσταση ενός εναέριου μέσου μεταφοράς. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας. 

Go top